Ugeavisen Esbjerg

herunterladen und ausführen zoom. juni 2016 kl. 12:12" data-utime="1466622725" data-shorten="1"> valde-mor
animiertes gif herunterladen. juni 2016 kl. 12:12" data-utime="1466622725" data-shorten="1">22. juni 2016

Rikkie Bilager har skrevet en bog om diabetes set fra børnehøjde download games memory for free.

5-årige Valdemar var over en længere periode træt, han havde kvalme og hovedpine.
Samtidig blev han utålmodig og sur, hvis ikke han fik mad her og nu how many SERIES can beed on netflix.
Han blev meget tørstig og skulle tisse ofte og han begyndte at tisse i sengen om natten.
– En af Valdemars pædagoger spurgte, om han måske kunne have sukkersyge Download youtube video on tablet. Jeg gik ind og læste om symptomerne og bestilte straks tid hos lægen, fortæller Valdemars mor, Rikkie Bilager.
– Der var ingen tvivl. Valdemar havde et blodsukkertal på 51, hvor normalen er 6 Super mario 64 for pc free download german. Og han kom i behandling med det samme.
– Vi gik i chok, men tænkte hurtigt, at den her opgave, skal vi nok klare. Vi er en tæt familie og vi rykkede endnu tættere sammen file from icloud.
– Men det har været en stor omvæltning, og vi er blevet eksperter på vores måde. Og Valdemar har taget det i stiv arm. Allerede dagen efter han fik sin første insulinbehandling, fik han det bedre zombie spiel kostenlos downloaden. Han havde ikke mere hovedpine eller kvalme og han registrerede også selv, at han ikke tissede så meget mere, fortæller Rikkie, der er resource-pædagog på fuld tid Download minions game for free.
Kort efter, at Valdemar var blevet diagnosticeret, fik han en insulinpumpe og han skal have målt sit blodsukker 8-10 gange dagligt. Det tal afgør så, hvor ofte han skal have insulin fra insulinpumpen spiele pc herunterladen sicher.
– I starten skulle han stikkes i fingeren, men nu har han fået en sensor, der selv måler blodsukkeret, fortæller Rikkie, der læste alt, hvad hun kunne finde om diabetes 1 på nettet, men hun kunne ikke finde noget, der forklarede om sygdommen i børnehøjde.
– Valdemar havde svært ved at forstå, hvad diabetes var, og jeg besluttede mig for at skrive en børnebog om diabetes, hvor Valdemars tanker kobles til nogle fantasifigurer for at gøre det lettere at forstå, hvad diabetes og insulin gør ved kroppen.
– Det er blevet til bogen ”Valdemar, Superinsulin og Kulpiraterne” , som gerne skulle hjælpe familier med børn, som får konstateret diabetes til at få en naturlig dialog om situationen ud fra et sprog, som børn kan forstå, fortæller Rikkie, der har haft historien i hovedet fra dag ét og nu et lille år efter kan sende sin bog på gaden.
Bogen indeholder billeder af Valdemar i forskellige situationer og tegninger af fantasifigurer og korte tekster, som børn kan relatere sig til og på den måde bearbejde den proces, de går igennem.
Bogen har Rikkie Bilager udgivet på eget forlag og hun har selv søgt fonde til økonomisk støtte af projektet.
– Det har været lærerigt og interessant, men også en krævende proces. Men jeg ville bare gøre en forskel, fortæller Rikkie, der har den store glæde, at Ascensia Diabetes Care, støttede op omkring projektet ved at købe 300 bøger, som nu bliver en del af det indhold, der er i firmaets rygsæk, som udleveres til børn, der får sygdommen.
På denne måde håber Rikkie så, at det stigende antal børn, som rammes af diabetes, får hjælp til at forstå, hvad sygdommen er og hvad man kan gøre for at få det godt igen.

Af Lene Lund
Foto Tue Sørensen

avis

Kilde http://Ugeavisen Esbjerg